From Product To Outcome communication med Meditasjon-appen Headspace

Share This Post

Subscription Case #6

Av Niels Vestergaard

I dag skal vi snakke om trenden ’From Product to Outcome’ Og det må vi, for abonnementsbevegelsen har skapt muligheten til å få frem helt nye konsepter. Spesielt har apputviklere sett fordeler ved at de nå kan belaste en månedlig eller årlig pris for produktet sitt, i stedet for å selge det transaksjonsmessig for DKK 7, 11 eller 89 på App Store.

Og i dag skal vi snakke om meditasjons- og stress relieve appen  Headspace, som har fått utrolig popularitet de siste årene. Headspace har i dag 2 millioner aktive abonnenter, noe som er en relativt fin månedlig inntekt på mer enn $ 12 millioner dollar.

En ny produktkategori

Selv om vi i Vesten bare har blitt rikere og rikere de siste 50 årene, og den generelle levestandarden har blitt hevet betydelig, lever vi i økende grad i et samfunn som forårsaker mange av oss stress, angst, depresjon og søvnløshet. I tillegg er det spesielt millennials (befolkningen under 40) som opplever stress og angst i hverdagen. Det er også tilfeldigvis denne befolkningsgruppen som bryr seg om psykisk helse og er positiv til abonnementstjenester generelt. Hjemme kan ventetiden på en psykolog være lang, og en månedlig betaling på $ 6 dollar må sies å være litt billigere enn timelønnen til en profesjonell.

Dette behovet banet vei for Headspace, som har som mål å redusere angst, forbedre søvn og roe medlemmene sine med øvelser, videoer og daglige oppdateringer. Og det viste seg å være en stor suksess (spesielt på grunn av brukeropplevelsen, men også spesielt på grunn av en abonnementstrend som jeg ikke har tatt med i de forrige Subscription Case-artiklene).

From Product to Outcome

Når vi snakker om ’From product to outcome’, så snakker vi om hvordan du presenterer verdiforslaget ditt. Alle kan forstå at Headspace bare er et bibliotek med interaktive øvelser som du sannsynligvis enkelt kan etterligne uten mobiltelefon. Men det er heller ikke de enkelte øvelsene vi abonnerer på.

Noen kundeanmeldelser fra Headspaces nettsted forklarer veldig godt hva jeg mener. Her får vi virkelig innblikk i hvilket resultat appen har gitt sine medlemmer:

”I came to learn that the storyline in my head… Was holding me back”

“Changing my thoughts has allowed me to change my life”

“I was broken… Then someone told me to try meditation”

Wow! Hvis du noen gang trengte en ‘reason-to-buy’ Kan det være noe mer innbydende enn det ovennevnte?

Reasons to stay

Det er jo alt veldig bra, men hvordan er det å være abonnent på Headspace? Fordi når du har lært alt om meditasjon og stress, trenger du ikke hjelp av et betalt abonnement lenger?

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Innhold er konge. Mengden hjelpemidler på Headspace-appen er enorm, og de gjør stor bruk av lyduniverser og podcaster for å hjelpe deg med å fokusere eller sovne. Det lar deg også lære om mindfulness og meditasjon mens du lager mat eller kjører til og fra jobb. Derfor er det både innhold som krever din fulle oppmerksomhet, men også innhold som du kan bruke i den travle hverdagen som Headspace vet at du har.

Headspace jobber med andre ord for å skape atferdsendringer i deg, i det tempoet som passer deg. Og det bidrar nok også til å gjøre vaneendringen mer håndterbar. Headspace har vurdert hvordan de kan passe inn i livet ditt slik at de kan hjelpe deg på best mulig måte. Det er med andre ord ganske lave inngangsbarrierer for å starte på konseptet.

Outcome communication

Headspace’s outcome-fokus kommer også til uttrykk i deres kommunikasjon, noe som selvfølgelig er viktig når du presenterer verdiforslaget ditt. Måten vi presenterer resultatene våre på er avgjørende for kundenes oppfatning av abonnementets produktfordeler.

Hvis du navigerer til Headspace’s blogg-avsnitt, så er det en klar outcome-fokuseret kommunikasjon om de fordelene, som abonnementet bidrar til. Overskrifter som ’How to be more present’ og ’How to sleep better’ har et klart fokus på å skape et resultat for abonnenten og ikke nødvendigvis få abonnenten til å bruke så mye tid som mulig i appen. Dette er også enda et argument for abonnementsmodellen for å slå ad-tech-modellen, ettersom Headspace ikke har et monetært incitament til å beholde abonnenten på plattformen.

Det er Selvhjelp-on-demand. Raske øvelser på 5-10 minutter og så videre med dagen.

Et annet poeng som er verdt å inkludere, enten du er en abonnementsvirksomhet eller ikke, er at Headspace alltid fokuserer på hvordan de kan gjøre abonnenten sunnere og lykkeligere. menneske. Det er ikke noe fokus på å gi tilbake, for eksempel når Facebook ber meg svare på spørsmål om annonsene mine eller delta i en tilfredshetsundersøkelse(?).

Jeg er helten i historien når jeg bruker Headspace, og de holder seg virkelig i bakgrunnen og gir meg alt jeg trenger for å bli en mer balansert person.

Og om ikke annet, synes jeg det er verdt å abonnere på.

en_US