Flere og flere abonnementstjenester bruker AI

Share This Post

Av Niels Vestergaard

ChatGPT har slått godt an rundt omkring i verden, med både positive og negative reaksjoner. De første abonnementselskapene har begynt å dra nytte av denne nye teknologien og skaper tjenester, som bare for noen få år siden, virket helt urealistiske.

For en måned siden introduserte OpenAI, grunnlegger av ChatGPT, abonnementstjenesten ChatGPT Plus. Denne tjenesten tilbyr prioritert tilgang til plattformen. For 20 dollar i måneden får du tilgang til nye funksjoner og man kan da hoppe forbi køen når interessen på nettsiden blir for høy. Med mer en 100 millioner brukere av plattformen, skaper dette et stort potensial for en stabil abonnentbase.

Etter hvert som AI-bevegelsen ruller inn i App Stores, dukker det opp flere og flere samtalebaserte chatbots. Dette er blant annet avatarer hvor du kan prate med en «venn», lære deg noe nytt eller til og med hjelpe deg med leksene dine.

For ikke lenge siden introduserte Duolingo sin nye abonnementssatsing Duolingo MAX, som er en enda større og AI-drevet versjon av deres betalte abonnement, som benytter seg av GPT-4-teknologi for å samhandle med abonnentene enda bedre.

Hvordan ser fremtiden ut for AI i abonnementsbevegelsen basert på dette?

AI-plattformer er relasjonelle og ikke transaksjonelle

Hos Subscrybe snakker vi mye om skiftet fra transaksjonell til relasjonell virksomhet. Hvis du skal ha en månedlig betaling for produktet eller tjenesten din, bør du levere en form for verdi hver måned, samt få brukerne til å like både deg og det du leverer. Kunstig intelligens er ikke bare et smart verktøy som kan hjelpe deg med å skrive skoleoppgaven din. AI er her for å endre måten vi jobber og samhandler på.

Microsoft hoppet blant annet på OpenAI og kjøpte halvparten av selskapet med en gang de fikk muligheten. Jeg tror fortsatt Microsoft er veldig fornøyd med presentasjonen av den nye versjonen av søkemotoren Bing, som presenterer en imponerende bruk av Chat-GPT.

Min gjetning er at det ikke er lenge til AI er inkludert i Microsoft Office, som er et av verdens mest brukte og elskede abonnementsprodukter. Som konsulent ville det være fantastisk å ha PowerPoint-designforslag som faktisk ser bra ut!

Kunstig intelligens er her for å forbedre plattformene vi allerede bruker – jeg er sikker på at Adobe også vil implementere AI-teknologi slik at de kan tilby brukerne enda mer verdi for deres relativt høye månedlige betaling.

AI-chatbots har fortsatt en lang vei å gå, men i fremtiden kan vi muligens møte datastyrte assistenter som faktisk fungerer. Tenk deg en AI-chatbot som faktisk kan svare på spørsmålene dine! Jeg kommer på en rekke selskaper som kanskje vil abonnere på en.

Kunstig intelligens tilbyr personalisering – noe vi digger!

Som vi har nevnt tidligere, er det spesielt to ting som forbrukere under 40 setter pris på – et enklere liv og mer personlige opplevelser. Etter hvert er jeg sikker på at HelloFresh kan tilby en teknologi som kan hjelpe deg å sette sammen en skreddersydd måltidsplan. Strava vil kanskje gi deg nye beregninger og være i stand til å måle treningen din på helt nye måter!

Og som nevnt er utviklingen i B2B kanskje enda bedre – jeg er sikker på at fremtiden for Adobe, Microsoft og CRM-leverandører som Salesforce og Hubspot er fylt med nye hjelpemidler som vil vise oss nye muligheter innenfor dataanalyse og dialogprogrammer som vi aldri har sett før.

Jeg tror virkelig at abonnementsbevegelsen bør være fornøyd med den nye teknologien og holde et godt øye med utviklingen innenfor AI. Det kan mest sannsynlig hjelpe deg med å gi ennå mer verdi til  abonnentene uten å måtte øke prisen på abonnementet.

da_DK