E-læring på abonnement øker. Her er 10 tjenester som du kan lære masse av!

working

Share This Post

Av Morten Suhr Hansen

En ny trend har truffet Subscrybe, spesifikt våre danske kollegaer som er helt rå på gitar. Det danske teamet presterer godt, men de lærer nemlig ikke gjennom Guitar Hero eller Playstation, men gjennom e-læringstjenester – med ekte gitarer og ekte strenger!

Subscrybe har nylig gjennomgått ulike abonnementssbaserte e-læringstjenester og deres evne til å aktivisere og engasjere brukere i forbindelse med et prosjekt sammen med en kunde. Dette fikk meg til å dykke ned i hele universet av e-læring, og det er ikke kun oss på kontoret som er opptatt av læring. En rekke av de mest vellykkede og raskest voksende abonnementstjenestene er forankret i e-læring!

E-læring på gitar

Her er 10 av de mest interessante e-læringstjenestene akkurat nå

I denne artikkelen vil jeg presentere 10 av de mest interessante og vellykkede tjenestene på abonnement. De er interessante i seg selv og kan inspirere deg til ditt neste læringsprosjekt, men samtidig tror jeg at enhver abonnementstjeneste kan inspireres av flere av disse og deres evne til å skape engasjerte abonnenter.

  1. Masterclass – Lær å synge av Christina Aguilera, lage mat fra Youtam Ottolenghi eller lær å spille tennis av Serena Williams. Underholdende og lærerik strømming med de beste innen alle slags kunstarter.
  2. House of Math – En Norsk applikasjon, men i dag har det blitt en internasjonal plattform med oppdrag å gjøre matematikk og læring spennende for barn og unge over hele verden.
  3. Mesterlære – Den danske ekvivalenten til Masterclass med danske kapasiteter som Claus Meyer, Casper Christensen, Adam Price og Hella Joof.
  4. Yousician – Verdens ledende musikklærer. Finsk oppstart som nå har langt mer enn 25 millioner abonnenter som lærer å spille piano eller gitar – eller lære å synge.
  5. Simply piano – Den morsomme måten å lære å spille piano på. Ekstremt “gamified” – og det fungerer!
  6. Duolingo – En av de absolutt beste og morsomste måtene å lære språk på. Studier har vist at Duolingo slår de fleste andre læringssystemer, og hver måned går 60 millioner gjennom plattformen.
  7. Headspace – Fokus på psykisk helse. På Headspace lærer du den vanskelige kunsten å meditere og kan når som helst tømme tankene dine og få mental energi. 70 millioner brukere, inkludert 2 millioner betalende abonnenter.
  8. Skillshare Masterclass for profesjonelle. Med Skillshare får du tilgang til tusenvis av kurs i kreative som grafisk design, markedsføring, filmproduksjon og mye mer for bare 1524 kroner i året.
  9. Linkedin Learning Verdens største nettverk for fagfolk har også gått inn i e-læringsuniverset med Linkedin Learning. En uavhengig abonnementstjeneste som for 330 kroner i måneden gir tilgang til tusenvis av kurs.
  10. Coursera – Akademisk nettbasert læring i samarbeid med verdensledende utdanningsinstitusjoner som Stanford og Caltech. Gratis kurs og abonnement på enkeltkurs eller hele programmer.
To mennesker som jobber med e-læringstjenester. Grafer og papir.

Beveger vi oss fra passiv underholdning til aktiv læring?

Min gjetning er at du allerede vet om noen av de ovennevnte og kan ha prøvd de ut. Men på den andre siden er det mange av dem som er nye for deg. Dette er nemlig toppen av isfjellet.

En av de tingene vi ser akkurat nå er at når det gjelder interessen for e-læringstjenester og viljen til å investere i dem, har den aldri vært større. Det er som om vi beveger oss fra passiv underholdning til aktiv læring. Mange strømmetjenester er under press. Kanskje er det også fordi vi i økende grad ønsker å få noe ut av tiden vi bruker foran skjermene. Det kan i hvert fall være den positive tolkningen.

Ønsker du å lese mer om Subscription POV? Klikk her.

da_DK