Kan man få et komplet kontor med møbler og alt andet i abonnement? Det har vi sat os for at undersøge

Share This Post

Af Morten Suhr Hansen

De seneste otte år har Subscrybe holdt til i Store Kongensgade midt i København. Men nu er det slut. Kort før sommer rykkede vi ud af vores store, lækre lokaler, og efter en kort periode, hvor vi har været lidt husvilde, så er vi netop i denne uge flyttet ind i helt nye lokaler på Bredgade, meget tæt på Marmorkirken, der med sin smukke kuppel nu byder os velkommen hver morgen.

Vores nye lokaler er nyrenoverede og lige til at flytte ind i. Med en fast månedlig lejeudgift til dem, er det jo allerede et abonnement i sig selv, og det gav os idéen til at undersøge, om det egentlig er muligt som virksomhed at abonnere på alt, der kan forbindes med virksomhedens lokalitet. ’Naturligvis’, tænker du! ’For er de Subscrybere ikke nogle kæmpe abonnementstosser’? Jo, det er vi. Men samtidig giver det mening, også for dig. Mere om det senere, men først til eksperimentet.

Møbler i abonnement. Det er jo et sted at starte

Det starter jo naturligvis med møblerne. Den dyreste post på budgettet ud over selve huslejen. Her faldt vi over den skandinaviske startup, NORNORM, der med penge i ryggen fra bl.a. IKEA har sat sig for, at det skal være lige så let og fleksibelt for en virksomhed at abonnere på sine møbler, som det er for dig at abonnere på Netflix. Med andre ord: Furniture-as-a-Service. 

Så NORNORM’s abonnementskoncept er naturligvis bygget op omkring et månedligt abonnementsbeløb. Men du betaler ikke i forhold til hvilke og hvor mange møbler, man skal bruge i sine lokaler. Du betaler i stedet et fast beløb baseret på antal kvadratmeter møbleret, hvilket betyder, at NORNORM finder en passende løsning for den mængde plads, du har på dit kontor. Prisen er pt. €3 pr. kvadratmeter pr. måned. Vi har i de nye lokaler i Bredgade i alt 150 kvadratmeter, så vi betaler altså ca. 3.700 kroner om måneden for at abonnere på alle vores møbler.

Er det dyrt? Det er jo nok en smagssag, men mine egne kalkulationer viser, at jeg skulle have lagt minimum 160.000 kroner for samme møbler. Dertil kommer den fulde fleksibilitet, når virksomheden vokser eller skrumper eller når behovene ændrer sig.

Fuld plade på abonnement

I forlængelse af vores møbelabonnement gik vi så i gang med alt det andet, og det viste sig heldigvis muligt.

Printer og internet får vi fra PrinterGuys, der har specialiseret sig i lette abonnementsløsninger på en række af virksomhedernes hardware. Den dyre espresso-kaffemaskine og kaffebønnerne er også i abonnement. De grønne planter, naturligvis. Ja, selv de løbende forbrugsvarer kan vi få leveret via Matas’ produktabonnement. Og så må vi jo ikke glemme den lækre frugtkasse, som vi hver uge får leveret fra Aarstiderne, eller vores kontorcykler, som vi får i abonnement hos Swapfiets.

Jeg tror, det bliver ’mission accomplished’. Fuld plade på abonnement. Og du er naturligvis meget velkommen til at se for dig selv. Kom endelig forbi Bredgade og smag på den gode kaffe.

Abonnement giver måske endnu mere mening for virksomheder

Jeg er naturligvis helt med på, at ovenstående bare er vores egen lille oplevelse af at flytte ind på et nyt kontor i abonnement. Er der overhovedet noget perspektiv i det? Det mener jeg klart, der er. Det siger noget om, at den abonnementsbevægelse, som helt entydigt vælter ned over vores private forbrug, også rammer virksomhedsverdenen med fuldt tryk.

Og giver det ikke endnu mere mening, hvis man er virksomhed, at abonnere på stort set alt? Jeg tænker at en virksomheds størrelse forandrer sig hurtigere og mere markant end den private husstand. Størrelsen ændrer sig. Behovene ændrer sig. Derfor har virksomheder i endnu højere grad brug for fleksible løsninger, der kan tilpasses over tid.

Det er en abonnementsbevægelse blandt virksomheder, som vi vil se endnu mere til fremover. Ikke kun blandt små virksomheder som min egen. Store virksomheder som Netflix, Klarna og Booking.com er allerede blandt Nornorms kunder. Flere vil komme til.     

nb_NO