Ny startup med IKEA i ryggen tilbyder nu kontormøbler i abonnement. Det skal vi naturligvis være en del af!

Share This Post

I mange år har det været en drøm for mig personligt, men også for os her i Subscrybe, ikke at eje nogle ting overhovedet. Men i stedet at abonnere. Være fri fra ejerskab for i stedet at nyde friheden og fleksibiliteten ved at leje adgangen til de produkter og tjenester, som jeg og vi har brug for lige præcis nu.

Det er jo efterhånden blevet helt naturligt at tænke sådan, når det kommer til alle former for digitale produkter, men også biler, cykler, computere og briller er noget, som jeg og vi abonnerer på i stedet for at eje. Men ét sted har mulighederne manglet. Nemlig når det gælder møbler. Da vi sidste gang for seks-syv år siden flyttede virksomheden til de nuværende lokaler, måtte vi derfor fylde kontoret op med købte møbler. Men nu står vi igen overfor en flytning til nye kontorer (ja, der er godt gang i abonnementsbevægelsen), og nu ser det heldigvis anderledes ud! Nu kan man nemlig abonnere på kontormøbler i stedet for at købe dem. Så det har vi naturligvis valgt at gøre.

NORNORM tilbyder fuld fleksibilitet og betaling pr. kvadatmeter

Efter en længere årrække i Store Kongensgade midt i København er tiden nu kommet til nye rammer, så efter sommerferien flytter vi få hundrede meter til spritnye lokaler i Bredgade. Og leverandøren af kontormøbler bliver NORNORM, en skandinavisk startup, der har kommercialiseret kontormøbler i en abonnementsmodel, der virkelig har forstået at imødekomme virksomhedernes udfordringer med kontormøbler ved at skabe en fleksibel og attraktiv model. Furniture-as-a-Service er ankommet!

Lad os se lidt nærmere på, hvordan modellen egentlig fungerer.

NORNORM’s abonnementskoncept er naturligvis bygget op omkring et månedligt abonnementsbeløb. Men du betaler ikke i forhold til hvilke og hvor mange møbler, man skal bruge i sine lokaler. Du betaler i stedet et fast beløb baseret på antal kvadratmeter møbleret, hvilket betyder, at NORNORM finder en passende løsning for den mængde plads, du har på dit kontor. Prisen er pt. €3 pr. kvadratmeter pr. måned. Så har du f.eks.  300 kvadratmeter, så betaler du bare €900 om måneden for et fuldt møbleret kontor.

Hvordan sikrer man så, at man får de møbler, man gerne vil have? Jo, med i pakken er også en personlig indretningsarkitekt, som i en tæt dialog med kunden designer indretningen af dit nye kontor. Samtidig vælger du indretningsstil. Er du mere til lyse, nordiske møbler eller ønsker du en mere dramatisk effekt i sort og hvidt. Og det fungerer. Det har jeg jo selv oplevet i forbindelse med indretningen af vores kommende kontorer, hvor jeg nu har en meget fin 3D-visualisering af dét, som vi nu glæder os til at flytte ind i.

Selve møblerne vælger jeg ikke selv. Dét er en del af det cirkulære koncept, som jeg kommer tilbage til om et øjeblik. Men det gør ikke så meget, for fleksibiliteten i abonnementet er høj, så jeg kan løbende udskifte og tilføje møbler i takt med at behovene de ændrer sig. Stort set fra dag til dag.

Det handler om cirkularitet

Strategien bag NORNORM handler også om bæredygtighed. Derfor leverer NORNORM møbler af høj kvalitet, der kan holde længe. Så de møbler, som vi får leveret, er ikke nødvendigvis spritnye. Men hvis de er brugte, har de været igennem NORNORM’s værksted, hvor de er grundigt efterset og om nødvendigt renoveret. For målet for NORNORM er, at deres møbler kan holde i 30 år, hvor kontormøbler ellers gennemsnitligt kasseret efter bare syv år. Det var også et vigtigt argument for os, da vi skulle vælge en ny leverandør af kontormøbler.

Dét er også årsagen til at den svenske møbelgigant, IKEA, er co-founder bag NORNORM, der gik i luften i 2020. IKEA har selv en overordnet strategi om at være cirkukær og bæredygtig i 2030. Noget af et spring væk fra den køb-og-smid-ud kultur, som ellers præger vores forbrugsmønstre i dag, og som IKEA selv har været en meget aktiv spiller i. Så nu handler det for IKEA om at bevæge sig ind i en helt ny og mere bæredygtig verden. Her er NORNORM én vigtig spiller for den svenske gigant.

(Nu tænker du nok, er det så IKEA-møbler, der leveres som en del af NORNORM’s koncept. Nej, det er det ikke. Ikke endnu i hvert fald. Med al respekt, den kvalitet har IKEA’s møbler ikke endnu).

I selskab med virksomheder som Netflix, Klarne og Booking.com

Med valget af NORNORM kommer Subscrybe i øvrigt i selskab med en række af de største og mest succesfulde virksomheder i verden. Virksomheder som Netflix, Klarna, Booking.com og mange flere. Det er naturligvis sagt med et glimt i øjet! Men NORNORM’s fleksible abonnementsmodel ser ud til at ramme både store og små. Så jeg håber naturligvis at det kan være med til at få endnu flere produktvirksomheder til at tænke i abonnementsbaserede og cirkulære løsninger. NORNORM kan forhåbentlig inspirere ikke mindst B2B-virksomheder om at tænke i sådanne løsninger.

Selv ser vi frem til en spændende proces i de nye lokaler, og som fast læser af mit nyhedsbrev, så er du naturligvis meget velkommen til at kigge forbi efter sommer i de nye Subscrybe-lokaler og se løsningen selv.

Tak til min gode kollega, Niels Vestergaard, som også har skrevet indgående om NORNORM i vores nyeste strategirapport, Subscription Cases 2024, som du finder her. Den indeholder 10 spændende abonnementscases fra hele verden. Der er masser af inspiration at hente.

PS. Er der så slet ingen ulemper ved at vælge sådan en abonnementsmodel fra NORNORM? Jo! Lige nu står jeg så med et fuldt sæt af kontormøbler komplet til et kontor med 24 ansatte, som jeg skal have afsat. Så hvis du mangler gode, brugte møbler, og endnu ikke er klar til et abonnement, så tag endelig fat i mig! Det er heldigvis en udfordring, som jeg ikke står med næste gang, vi skal flytte lokaler. 

en_US