Atferden endrer seg blant millennials i detaljhandelen. Frekvensen i fysiske butikker synker!

box with stuff

Share This Post

Subscription POV

Av Morten Suhr Hansen

En ny rapport fra PYMNTS introduserer begrepet “The Replenish Economy” og rapporterer at 4 av 10 millennials dekker de fleste av sine innkjøpsbehov gjennom abonnementsbokser. Abonnementsbokser er en industri som har tatt lang tid å utvikle seg, og det er bare spesifikke produktkategorier som har vist seg å være lønnsomme på lang sikt. Videre er markedet mettet med mindre tilbydere som har utfordret utviklingen av store aktører innen hobbyvarer, kunst og håndverk og lignende.

Når det er sagt, viser den nye rapporten at spesielt millennials har blitt mer tilbøyelige til å abonnere på bokser som fyller på (“replenish”) forsyningen deres av dagligvarer som matvarer, hundemat, barberblader og lignende.

Jeg har oppsummert de overordnede konklusjonene i denne artikkelen og kommenterer dem kontinuerlig underveis. PYMTNS fremhever spesielt 3 konklusjoner som en detaljhandler bør ha i tankene hvis man ønsker å respondere på den nye utviklingen i forbrukeradferd.

Vi starter med generasjonsfordelingen, og det kommer nok ikke som noen overraskelse at det spesielt er de unge forbrukerne som ser fordelene ved å motta faste leveranser av favorittproduktene sine.

Andel av abonnenter som har brukt planlagte og automatisk påfylte produktabonnementer for hovedsakelig eller alle sine regelmessig brukte produkter i løpet av de siste seks månedene, fordelt på generasjoner:

Kjøper produkter hjemmefra

42% av abonnenter på detaljhandelsabonnementer oppgir at de besøker fysiske butikker sjeldnere på grunn av abonnementene sine. Det gir selvfølgelig god mening. Men hvilke konsekvenser har dette for detaljhandelen?

Hvis du driver en tradisjonell, fysisk butikk og er bekymret for konkurransen fra disse abonnementene, er det måter å beskytte deg mot dine online konkurrenter. Innføring av et Green Fee-abonnement kan for eksempel fremme mer lojalitet blant kundene dine.

Høye standarer

Forbrukerne blir stadig mer følsomme overfor dårlig service. 17% av abonnenter som er avhengige av abonnementsbokser, ville si opp abonnementet sitt hvis leverandøren ikke kunne gi refusjon for en vare de ikke liker.

Dette er ikke bare en konsekvens innen detaljhandelen. Abonnenter er spesielt krevende når det kommer til serviceelementer, fordi deres økte engasjement med bedriften din gir dem muligheten til å forvente litt mer. Derfor er tilbudet ditt for abonnementet aldri bedre enn kundeservicen din. Dette bør du huske på når du utvikler og driver abonnementstjenesten din.

Muligheter, takk!

En annen viktig del av å drive et abonnement med faste leveranser i dag er fokuset på fleksibilitet. Det handler ikke om hvorvidt abonnentene dine vil endre preferansene sine, men kun når det vil skje. Derfor har 74% av detaljhandelsabonnementer i dag også muligheten til å endre abonnementet som du ønsker.

Dette betyr at du bør fokusere på å skape en sterk selvbetjeningsplattform der abonnentene dine kan se og justere abonnementet sitt slik at det passer til deres nåværende behov.

De mest populære abonnementskassene

Tjenester som Amazon Subscribe & Save, HelloFresh og Chewy er blant de mest populære abonnementskassene. Her er et overblikk over de mest populære:

Listen ovenfor indikerer at spesielt bedrifter som opererer innenfor én produktkategori, lykkes med å få den største andelen av forbrukernes lommebok. Chewy’s Goody Box topper listen her med 10,5% av abonnentene som sier at de overhodet ikke handler i fysiske butikker lenger. Nummer to er Dollar Shave Club med 7,8%. Henholdsvis 42,6% og 34,3% av abonnentene på disse tjenestene sier at de handler mindre i fysiske butikker enn de pleide å gjøre.

Hva betyr det for deg, dersom du driver en detaljhandel som ikke bruker en abonnementsmodell?

Detaljhandelsabonnementer, som beskrevet i denne artikkelen, har tatt lang tid å virkelig slå gjennom. Naturligvis har Amazon et stort antall Prime-abonnenter som de kan konvertere til “Subscribe & Save”-kunder, og HelloFresh har tatt betydelige markedsandeler med deres svært aggressive påmeldingsrabatter og henvisningsprogrammer, noe som har resultert i at mange abonnenter beveger seg inn og ut av abonnementet for å dra nytte av rabattilbudene. I Skandinavia foretrekker imidlertid de fleste fortsatt å handle i sitt lokale supermarked et par ganger i uken, så det kan ta lang tid før måltidskasser fullstendig erstatter detaljhandelsshopping.

Når det er sagt, er det en økende trend innen abonnementsbokser for mat til kjæledyr og andre hobbyer og fritidsinteresser. Det ser ut til at mange forbrukere ønsker å plassere sitt forbruk av spesifikke interesser i hendene til abonnementsbedrifter. Og basert på tallene ovenfor, ser det ut til at disse vil bli en vedvarende del av “The Replenish Economy”.

Hvis du vil lese hele rapporten, kan du finne den her

en_US