Jeg har fått en fantastisk gitarlærer som virkelig møter meg der jeg er! Akkurat som den gjør med 20 millioner andre elever.

guitar and computer

Share This Post

Subscription POV

Av Morten Suhr Hansen

Ved inngangen til 2023, altså for litt over et år siden, satte jeg meg et nytt mål for året: Jeg ville endelig lære å spille litt gitar. Som ungdom pleide jeg å plukke litt på en akustisk gitar, som så mange andre, men nå var tiden kommet for en elektrisk versjon med forsterker og alt det der. På mange måter føltes det som å begynne helt på nytt.

Derfor måtte jeg selvfølgelig også finne den helt riktige læreren. En lærer som tar utgangspunkt i hvor jeg starter, og som kontinuerlig kan tilpasse undervisningen i forhold til hvor raskt jeg utvikler meg.

Valget falt på Yousician. En digital læringsplattform og verdensledende innen musikkundervisning. Grunnlagt i 2011 i Finland, så det er samtidig en av Skandinavias ledende abonnementsbedrifter med omtrent 20 millioner abonnenter over hele verden.

En musikklærer som virkelig møter meg der jeg er 

Hvordan fungerer Yousician? Ganske enkelt ved å bruke mikrofonen på telefonen eller nettbrettet ditt for å lytte til hvordan du spiller, for deretter kontinuerlig tilpasse undervisningen til det nivået. Den hører når du spiller feil og ber deg om å gjøre det igjen, og den tar deg videre når du mestrer musikkstykket. Alt dette for å guide meg mot det målet jeg selv har definert. I mitt tilfelle, å kunne spille Claptons ‘Layla’ helt perfekt.

Min digitale lærer blir aldri lei av mine gjentakelser, og den takler fint om jeg trener i en halv time om dagen eller 10 minutter i uken. Selv om den så fint “dytter” meg til å øve bare litt mer.

Høres det utrolig ut? Det er i hvert fall en morsom opplevelse som jeg vil oppfordre deg til å prøve. Akkurat nå kan du velge mellom piano, gitar, bass og ukulele, eller sang hvis du ikke har noen instrumenter.

Hyper personalisering skaper helt nye opplevelser for abonnenterne  

Det jeg opplever her med Yousician, er ikke bare personalisering, men ‘hyperpersonalisering’. Jeg vet dette fordi min gode kollega Niels Vestergaard er forfatteren bak vår siste kvartalsrapport, ‘Hyper personalization’, som nettopp har blitt utgitt.

Vi vet allerede at tradisjonell personalisering ofte er veien for å gi abonnentene en mer engasjerende kundeopplevelse, og i dag viser analyser at 62% av kunder på tvers av alle bransjer forventer en eller annen form for personlig tilpasset opplevelse fra selskapene de er kunder hos.

Tradisjonell personalisering bruker historiske kundedata for å skape en unik opplevelse for hver enkelt abonnent. Hyperpersonalisering tar det et skritt videre, for her brukes verktøy som kunstig intelligens, prediktiv analyse og sanntidsdata for å skreddersy en helt unik opplevelse gjennom hele abonnentreisen.

Hyper personalisering er relevant gjennom hele kundereisen

Dette nivået av hyperpersonalisering kan oppstå i selve møtet med produktet, som er tilfellet med Yousician, hvor jeg opplever en versjon av tjenesten som er forskjellig fra alle de 20 millionene andre abonnentene. Akkurat som din Netflix-side er helt annerledes fra min – det er faktisk i stor grad det vi betaler for.

Hyperpersonalisering er relevant gjennom alle trinnene i kundereisen og kan derfor brukes til å skape en bedre opplevelse og økt engasjement for abonnenten, og dermed bedre resultater for virksomheten.

I rapporten ‘Hyper Personalization’ lister Niels Vestergaard opp tre konkrete områder hvor hyper-personalisering er relevant:

  • Acquisition – i salgsprosessen, der personalisering kan bidra til høyere konvertering gjennom personlige kampanjetiltak.
  • Retention – øke bevaring, der abonnentens bruk av produktet kan økes gjennom personlig kommunikasjon.
  • Expansion – bruk av kunnskap om den enkelte abonnent for å målrette kampanjer og andre tiltak som øker ‘share-of-wallet’..

Det er ingen tvil om at personalisering, spesielt hyperpersonalisering, vil være et av de store temaene for abonnementsbedrifter, store og små, i 2024. Faktisk er dette kanskje det spesifikke området der den raske fremveksten av de mange forskjellige AI-verktøyene vil være mest synlig og skape verdi både for abonnenter og selskapene bak.

Jeg håper at du vil benytte anledningen til å utforske og evaluere om dere virkelig gir deres abonnenter den personlige opplevelsen gjennom både produktet og kommunikasjonen, som de både fortjener og etterspør.

Og, tenker du nok: Klarte jeg helt å nå mitt ønske om å kunne spille en feilfri ‘Layla’? Nei, ikke helt … men nå er det et nytt år med nye mål. Så jeg tar enda et år med strenglek.

Du kan laste ned rapporten som PDF her

en_US