WHOOP er abonnementsnørdens våde drøm. Et helt ukritisk blik på den lille health tracker

Share This Post

Subscription Case

Af Niels Vestergaard

For et par uger siden blev jeg introduceret for et nyt abonnementsprodukt af en god veninde. Hende – og resten af hendes arbejdsplads var besat af at sammenligne søvnrytmer, sportsaktivitet og hviletider på deres WHOOP app. Jeg var egentlig ganske uimponeret, da der jo findes tonsvis af sådanne fitness trackers og jeg, som den håbløst uopfindsomme type jeg er, havde planer om endelig at købe mig et Apple Watch.

Men jeg måtte genoverveje den plan, da jeg hørte om, hvor fedt et koncept WHOOP er. Og den faglige interesse kom lige i kølvandet, for her kan man virkelig snakke om dygtige abonnementshåndværkere.

Hvad er WHOOP?

WHOOP-abonnementet består af to elementer – en app og et armbånd, der i fællesskab tracker stort set alle dele af din hverdag og rapporterer tilbage til dig. Angiveligt er armbåndet endnu mere eksakt end de fleste smartwatches. Armbåndet måler ikke blot dine træningsaktiviteter, men også din søvn, dit stressniveau, din restorationstid og kan derfor fortælle dig, hvornår du bør træne og hvor hårdt.

Abonnementet koster €199 for et år – og det er altså med armbånd og oplader inkluderet. Og derudover er armbåndet selvfølgelig fuldt forsikret.

Member-Get-Member

Min veninde var selvfølgelig interesseret i at sælge mig et abonnement, da hun får en måneds gratis abonnement, for hver nye abonnent hun får ombord. Derudover var hun en fremragende ambassadør, da hun livligt fortalte om, at hun var blevet langt klogere på, hvornår hun skal træne og hvornår hun skal hvile. Samtidig havde hun også lært, at 5 timers søvn kan være lige så godt som 8 timer. Hun følte virkelig hun var blevet klogere. Jeg får til gengæld en lavere startpris og kan prøve abonnementet for 0 kr. den første måned – så modtager jeg en pre-owned fitness tracker, som jeg kan sende tilbage, hvis jeg ikke er fan.

Personalisering

For den forfængelige type, er der også masser af mulighed for at personalisere det lille armbånd – bevares, det koster en ekstra engangsbetaling. Men det er er vigtig del af sign-up processen og giver mig muligheden for at have lidt medbestemmelse. Så hvis du ikke synes at en ren sort model er særlig lækker, så er der rig mulighed for at personalisere – præcis som, hvis jeg havde valgt et Apple Watch.

Eksklusivitet

Hvis man er typen, der tænder på ordet pro (I ved, hvem I er), så tilbyder WHOOP også et Pro membership. Dette giver dig adgang til særlige produkter samt muligheden for at bytte dit armbånd ud til en anden model, hver tredje måned. Det koster €12 Euros om måneden, på toppen af dit almindelige medlemskab. Prætentiøst og ligegyldigt? Bestemt. Virker det? Bestemt.

Opsalg

Tilmeldingen afsluttes med et væld af opkøbsmuligheder. Udover ekstra batteripakker, sovemasker og andet godt, så kan du købe særligt træningstøj, med små lommer til at opbevare din WHOOP – såfremt du altså ikke kan have den på håndleddet – eksempelvis under en fodboldkamp eller anden kontaktsport. Det er smart – og højest relevant for dem, der dyrker specifikke sportsgrene.

Et smukt eksekveret all-service abonnement

Måske har WHOOP folkene læst How To Build a Subscription Business, eller også er de bare rigtig dygtige abonnementskøbmænd. Det handler nemlig om at skabe symbiose mellem alle aspekter i forretningen, så du hurtigt opnår en synergieffekt. Når referrals, opsalg, personalisering og eksklusivitet kombineres, så er der rig mulighed for at få rigtig mange penge ud af de forbrugere, der virkelig elsker dit produkt.

Måske du kan tage en ting eller to ud fra WHOOPs drejebog. Jeg er i hvert fald overbevist. Og har netop bestilt min.

en_US